Socializace 16.8.-18.8.2013

18.08.2013 21:23

Erzíček druhý den po příjezdu do nového domova byl ještě trošku nerozkoukaný, ale už od pátku začínal řádit jako správné borderčí miminko.

V pátek jsem si přes den hrál s Erzínem a trénoval už povely KE MNĚ a NE/NESMÍŠ. Spolu s Erzínem jsme zkoušeli také jít ven před barák, ale Erzík se ještě trošku bál neznámého prostředí. Večer jsme se šli podívat na jeden hokejbalový zápas. Prdelku jsem většinu cesty nesl a pouštěl ho na trávě. Na hřišti bylo pár lidí. Hrála hudba a byl takový menší frmol. Erzí se bál sirény, která se pouštěla, když domácí družstvo dalo gól, ale bylo to jen chvíli. Zbytek zápasu Erzí prospal.

Sobota byla oproti pátku mnohem nabitější. Na hřiště jsme šli jak ráno, odpoledne i večer. Lidí bylo na hřišti opravdu spousta a taky jsme upoutali každého pozornost, přeci jenom Erzí je krásnej plyšovej medvídek, kterého si chtěl každý hned pohladit. Rychle se otrkal a dokázal už pořádně rošťačit, ale taky po chvilce odpadnul a většinu prospal, tak že neměl ze hry vůbec nic :D  Večer jsme se šli podívat na punk-rockový koncert, který byl součástí víkendového turnaje a Erzí byl večer jako neřízená raketa, kterou jsem nakonec utahal a mohl si užívat hudby vedle spícího Erzíčka.

V neděli ráno jsme se zajeli podívat na místní cvičák, kde jsme se seznámili s pár pejsky a místníma lidičkami. Cesta autem byla bez problémů. Když jsme dojeli na místo, tak Erzíček se rozhlédl a ustlali si hned ve stínu mého batohu, kde půl hoďky prospal. Po tom co vstal, jsme se šli podívat mezi pejsky na place (belgický ovčák, borderka a pak i maliňák), kde se Erzík trošku proběhl. Spolu jsme šli pak do stínu pod altán, kde byl zbytek lidí. Teprve pod altánem se Erzík pořádně rozkoukal a začal zase řádit jak raketa. Dorážel na borderku, ale taky na dva psí naháče, kteří čekali v kleci na paničku, než si půjdou zacvičit. Erzíka jsem konečně slyšel i pořádně zaštěkat. Na cvičáku se sekala na celém place tráva a taky se řezalo dříví a tak bylo o další socializační randál postaráno.

Odpoledne jsme se zašli podívat na finálové zápasy, kde bylo vše už v pohodě a po skončení turnaje jsme si zašli pohrát s 2 měsíční stafordkou, která byla také na hřišti. Byla to pro Erzíčka opravdu paráda, když měl někoho své velikosti s kým si mohl zadovádět.

Celý víkend jsme si spolu opravdu užili. Erzíček je opravdu demoliční raketa plná starostí, ale o to mi dělá větší radost jak začíná rychle chápat povely…je to opravdu krásná odměna o které vím, že se m i do budoucna ještě několikrát vrátí :D

Už se těšíme na středeční cvičák, kde by měli být 5ti týdenní štěňátka (Irský jemnosrstý pšeničný teriér) na socializaci.

 

foto: leve89.rajce.idnes.cz/Socializace_16.6.-18.8.2013/

S pozdravem Martin